
Řídíte se ověřeným pravidlem, že láska prochází žaludkem? Každá správná hospodyňka by měla být v kuchyni jako doma. Ať už vaříte z ověřených receptů vaší babičky nebo dáváte přednost moderním kuchařkám s řadou netypických jídel, vždy byste měli myslet na jednu věc – čerstvé suroviny znamenají půlku úspěchu.
V dnešní době seženeme v podstatě jakékoliv sušené koření. Hřebíček, bobkové listy, sušenou bazalku i drcenou petrželku. Otázkou však je, jestli tato sušená verze plnohodnotně nahradí čerstvou vůni a chuť. Jenže co dělat, když bydlíte v bytě a nemáte k dispozici zahrádku, na které byste mohli pěstovat?
První možností je nasazení semínek, které seženete v jakémkoliv supermarketu nebo zahradnických potřebách. K zasazení můžete využít kovových květináčků, které jsou letošním hitem kuchyní a seženete je prakticky kdekoliv.
Další možností je využít starých a nepotřebných doplňků, které máte běžně ve své domácnosti. Příkladem je využití hrnečků nebo menších misek, které naplníte hlínou a můžete začít sadit. Pokud máte tu možnost je vhodné vyvrtat do dna hrnků dírku, kterou bude hlína dýchat a nebude docházet k jejímu zahnívání při případném přelití.
Pokud máte doma kutila, můžete si vytvořit speciální „šuplík“, do kterého vložíte květináč s nasazenými bylinkami, aniž by vám to narušilo design celé kuchyně.